Quinta das Vinhas Aalter
+32 (0)471 48 22 35
+32 (0)475 33 91 53
WIJN PROEFNOTITIE
Druiven : Tempranillo 70%, Syrah 25%, Cabernet sauvignon 5%.
Kleur : aantrekkelijke kersenkleur, intens met diepe tonen van robijnrood.
Reukfase: expressief, met goed gedefinieerde tertiaire aroma's (tabak, kaneel, chocolade), vers rood fruit (gekonfijte aardbei, gedroogde kersen) en kruidige tonen (zoethout, kruidnagel en balsamico).
Proeffase: Evenwichtig en rond, met een fluweelzachte textuur en een goede zuurgraad, verse tannines, rood fruit (aardbeien, kersen) en een lange tertiaire afdronk (tabak, zoethout).
Druiven : Tempranillo 63%, Graciano 22%, Cabernet sauvignon 15%.
Gistingstemperatuur : 25ºC in kale cement open tanks (zonder enige binnencoating), met temperatuurregeling in een bioklimatologische kelder.
Gistingstijd : 3 dagen koude maceratie en 7 dagen alcoholische maceratie met handmatig overgieten. Er is gedeeltelijk gewerkt met hele trossen.
Maceratietijd na fermentatie : 14 dagen bij lage temperatuur.
Malolactische gisting : in kale cementtanks en gebruikte vaten van 225L.
Rijping : 18 maanden in gebruikte vaten van 225 L, met een laatste verfijning in kale cementtanks.
Alcoholgehalte: 14,5% vol.