Uw winkelwagen is leeg!

BEKIJK NU ONZE EINDEJAARSFOLDER

Heb je een vraag?
Twijfel je aan jouw keuze?
Aarzel niet en bel ons!

Quinta das Vinhas

 +32 (0) 473 94 35 19
 +32 (0) 497 58 35 94

Openingsuren :

Vrijdag en zaterdag

van 10 – 18 u doorlopend

Maandag – donderdag:

op afspraak

WINKEL - WEBSHOP

Hou alvast onze FB-pagina in de gaten want er komen heel wat nieuwtjes aan…!

Rosé wijn

 

 

Waar ligt de oorsprong van de roséwijn? Volgens een oude legende werd rosé geboren in een klein dorpje aan de oevers van het Gardameer, door een priester. Deze bezat in feite een moestuin, waar hij wijnstokken verbouwde om de wijn te produceren die tijdens de mis werd gebruikt.

In feite had hij, omdat hij erg lui was, de gewoonte aangenomen volledig te vertrouwen op de vrijgevigheid van de gelovigen, die na de oogst grote hoeveelheden wijn meebrachten. Op een dag, moe van het nietsdoen van de priester, besloten de dorpelingen om niets meer te geven. De priester ging in het geheim de wijnkelder van het dorp binnen om de wijn te halen die nodig was voor de mis, doorboorde een van de vaten en stal de vloeistof.

De most bleef echter slechts enkele uren in contact met de schillen, vandaar een roze kleur en niet rood. Het euvel werd gemakkelijk ontdekt, maar dit stimuleerde de creativiteit van de wijnboeren van het dorp, die begonnen te experimenteren met rosé.

Verfijnd zoeken

Quinta das Vinhas - Stationsstraat 196 - 9880 Aalter - info@quintadasvinhas.be - T +32 (0) 473 94 35 19 (Annabel) - +32 (0) 497 58 35 94 (Jeroen)

SEO & webdesign Webspice
visa mastercard express paypal