Uw winkelwagen is leeg!

BEKIJK NU ONZE EINDEJAARSFOLDER

Heb je een vraag?
Twijfel je aan jouw keuze?
Aarzel niet en bel ons!

Quinta das Vinhas

 +32 (0) 473 94 35 19
 +32 (0) 497 58 35 94

Openingsuren :

Vrijdag en zaterdag

van 10 – 18 u doorlopend

Maandag – donderdag:

op afspraak

WINKEL - WEBSHOP

Hou alvast onze FB-pagina in de gaten want er komen heel wat nieuwtjes aan…!

Spanje

Spanje

 

 

Spanje is van oudsher één van de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld. Veel mensen kennen vooral de bijzondere Spaanse wijnen zoals sherry, rioja, cava en moscatel.

Spanje kent een controlesysteem voor de kwaliteit van wijn, waarbij de DO-markering (Denominación de Origen) niet alleen de regio van herkomst aangeeft, maar grotendeels ook de kwaliteit. Het DO-systeem wordt niet alleen voor wijn gebruikt, maar ook voor andere producten, zoals olijfolie.

Voor wijn zijn er tientallen DO's. De allerbeste DO's krijgen de markering DOC, wat staat voor Denominación de Origen Calificada, wat de kwaliteit en goede wijntraditie extra benadrukt. Verdere kwalificaties die voor Spaanse wijnen gebruikt worden zijn vino de la tierra, vino comarcal en vino de mesa. De laatste aanduiding is voor de goedkopere minder bijzondere wijnsoorten.

In 1932 zijn de eerste acht wijnen DOC-geklasseerd. Een zeer groot deel van de grond die geschikt is voor de wijnbouw, wordt daar ook voor gebruikt. Vaak is het enkel door hooggebergten, zoals de Sierra Nevada, dat in een groot gebied totaal geen wijn wordt verbouwd.

Ruwweg kunnen vier wijnregio's worden onderscheiden, die op hun beurt weer onderverdeeld kunnen worden in talloze kleinere regio's.

Verfijnd zoeken

Quinta das Vinhas - Stationsstraat 196 - 9880 Aalter - info@quintadasvinhas.be - T +32 (0) 473 94 35 19 (Annabel) - +32 (0) 497 58 35 94 (Jeroen)

SEO & webdesign Webspice
visa mastercard express paypal